Cor van Gelderen neemt het op voor planten met een imagoprobleem

Op dinsdag 20 februari geeft Cor van Gelderen om 20.15 uur een lezing in Gemeenschapshuis De Walnoot in Boxtel.

Cor van Gelderen is samen met zijn broer eigenaar van de kwekerij "PlantenTuin Esveld" in Boskoop. Als auteur en fotograaf reist hij in binnen en buitenland, altijd op zoek naar mooie beelden en beplantingsideeën voor zijn tuinontwerpen. Als kweker van duizenden verschillende planten kent hij de bijzondere kwaliteiten van deze planten uit eigen ervaring. In zijn lezingen vertelt hij met veel enthousiasme en een leuke kwinkslag over alles wat groen is.

Hoezo imagoprobleem?

Dit keer komt hij op voor planten waar vaak niet al te positief over gedacht wordt. Sommige planten hebben namelijk een imagoprobleem, vaak veroorzaakt door een hinderlijke eigenschap van de bekendste vertegenwoordiger uit dat plantengeslacht. Neem nou de inheemse Betula pendula; daar valt altijd zoveel troep vanaf. De boom lijkt voortdurend in de rui. Maar veel van de Aziatische berken hebben dat probleem helemaal niet. Bovendien zijn deze veel mooier.

Cor Komt juist op voor deze minder populaire planten, zoals de stekelige Hulst, de ruiende Berk en de treurige Rhodondendron. Hij laat graag zien dat er binnen zo'n plantengeslacht verrassend veel moois te beleven valt. Want dat is het probleem van een slecht imago; we vergeten naar de mooie kant te kijken. Na deze lezing kijk je beslist met een andere blik naar planten die misschien niet zo populair zijn, maar wel hun steentje bijdragen in onze tuinen.

Datum: dinsdag 20 februari 2018 om 20.15 uur

Locatie: Gemeenschapshuis de Walnoot, Reginahof 1 te Boxtel

Toegang: gratis voor zowel leden als niet-leden van Groei&Bloei

STORMSCHADE